Herceg Novi: Održana Fešta na Škveru

News and Events in Herceg Novi and Boka.

Herceg Novi: Održana Fešta na Škveru

Postby pero » Mon Feb 13, 2017 7:15 pm

Rasplesano, šaroliko i raspjevano bilo je u hercegnovskoj Gradskoj luci gdje je održana Fešta na Škveru. Nekoliko hiljada Novljana i turista ispratili su mažoretke, trombonjere, klovnove, Gradsku muziku Herceg Novi i Mjesnu muziku Đenovići koji su dali "šug" pravoj pučkoj svečanosti koja se organizuje u okviru ovogodišnjeg Praznika mimoze.

HN-Mimoza-2017.jpg
HN-Mimoza-2017.jpg (50.8 KiB) Viewed 530 times


Dobrom raspoloženju doprinjelo je i tradicionalno posluženje, podijeljeno je 150 litara vina, 30 litara rakije, 250 kilograma ribe i 30 kilograma suvih smokava, a atomosferu su podgrijali Boka bend i Duje i Kastelnuovo bend

Grupa Rusa koji u Herceg Novom imaju stan, kažu da vole novske fešte i da zimski period planiraju u vrijeme održavanja Praznika mimoze.

Posjetioci su zadovoljni kao i organizatori JUK Herceg Fest.

"Organizaciono je sve funkcionisalo besprekorno, jer smo realizovali sve što smo planirali”, kazao je direktor te ustanove Stevan Koprivica, ističući da je "Praznik u uzlaznoj liniji".

Primijetio je da je prazniki mimoze ove godine, zahvaljujući i medijima imao veliki odjek u regionu, što i jeste svrha ove manifestacije, "da bude u funkciji i turističke i kulturološke ponude grada".

"Mimoza protiče u sjenci političkih previranja u Herceg Novom, jer je raspušten lokalni parlament i slijede novi izbori,aloi upravo ovakvim manifestacijama grad dokazuje svoju snagu - uprkos političkom kontekstu", ustvrdio je Koprivica.

Najavio je i dešavanja u posljednjoj sedmici cvijetnog praznika - "Dani Francuske", suđenje Karnevalu i koncert Željka Samardžića.

Praznik mimoze će ove godine biti i zaštitini znak 39. Sajma turizma u Beogradu (23. do 26 .februara), na kome će zemlja partner biti Crna Gora. Mažoretke, trobmonjeri i Gradska muzika prodefilovaće Knez Mihajlovom ulicom 22. februara, a 23. februara biće organizovan integralni dio programa predstavljanja crnogorske delegacije i izlagača u organizaciji NTO Crne Gore.

Dječija cvjetna povorka

Dječija cvjetna povorka koja je u okviru 48. "Praznika mimoze" organizovana u petak razveselila je grad. U 13 maskiranih grupa bilo je oko 400 mališana iz svih objekata vrtića "Naša radost" kao i učenici nižih razreda svih osnovnih škola na teritoriji hercegnovske opštine koji su prošetali od parka Boka do glavnog gradskog trga.
HN-Mimoza2-2017.jpg
HN-Mimoza2-2017.jpg (217.21 KiB) Viewed 530 times

Među maštovitim kreacijama bile su, ruže, mimoze, masline, kale, narandže, palme, a mališani su uz veliku podršku svojih učiteljica i vaspitačica, na trgu izveli koreografije posebno pripremljene za ovaj događaj.

<Vijesti>
pero
 
Posts: 46
Joined: Sun Mar 04, 2012 9:17 am

Return to Herceg Novi News

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron